Alla inlägg den 21 februari 2008
Tzatsiki:
Satsen är 7,5 points. Men tänk då på att det blir 5 dl
1 burk matlagningsyoghurt
1 riven gurka
1-3 vitlöksklyftor
1 burk mager kesella
salt, peppar
Chili och räk paj
6 portioner 7,5 Points
Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
3 ägg
250 g cottage cheese, KESO® chili
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost 17%
Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.
Våfflor
10 portioner, 2p per portion
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2dl lättmjölk
2.5 dl vatten
100 g smör
Smält smöret , låt svalna,
blanda mjöl ocbakpulver tilsätt mjölk
Vispa till en smet och rör sedan i vatten och smöret sist.
Grädde och kanske lite hallon till !?
4 dl vetemjöl = 14p
2 tsk bakpulver = 0p
1/2 tsk salt = 0p
1 tsk vaniljsocker = 0p
1 1/4 dl farin- eller strösocker = 6.5p/7p
1 ägg = 2p
1 dl vatten = 0p
1 msk flytande honung = 1p
300 g finriven morot = 0p
4 msk majsolja = 14,5p
Glasyr:
50 g lätt Philadelphia – extra lätt 5% = 1p
1 dl florsocker = 5p
1/2 tsk rivet apelsin eller citronskal = 0p
Jordgubbsbullar
De blir 20st
1.5p per bulle.
1 pkt Jäst
1/2 dl Vatten
2 1/2 dl Fruktyoghurt lätt max 0,5%, jordgubbssmak
12 g Socker, 1 msk
1 st Ägg
3 dl Jordgubbar
2 msk Margarin flytande max 80%
6 dl Vetemjöl
2 bitar Choklad mörk
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader.
Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk ca 30 minuter.
Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.
Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk.
Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker. Godast nybakade.
Saffransbröd i långpanna
30 bitar och 3 pts per bit.
75 g smör eller margarin
0,5 l lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Kesella 1%
2 pkt saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
ca 1,5 - 1,6 l vetemjöl
1 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen.
Tillsätt Kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölen lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte rinnig)
Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Lyxig chokladkaka
4 Points/portion
Glasyr
Blåbärskaka Portioner (15bitar)
Förberedelse (15min)
Tillagning (45min)
POINTS,per bit (2,5)
175 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl gräddfil
½ l blåbär
Glasyr
100 g färskost (max 16%)
2 msk gräddfil
1½ msk florsocker
Garnering
citronmeliss
Sätt ugnen på 175grader. Smörj och bröa en rund bakform (diameter 24cm). Blanda margarin,socker,ägg,vetemjöl,bakpul ver,vaniljsocker och gräddfil rejält tills smetern börjar ljusna.
Häll i hälften av bären och rör om förstiktigt. Häll smeten i bakformen och jämna till ytan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 min.
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galler.
Rör samman färskost,gräddfil och florsocker. Bred smeten på den kalla kakan. Strö över resterande bär. Garnera med citronmeliss.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||||
|