Jag-Lyckas

Direktlänk till inlägg 21 februari 2008

Lyxig Chokladkaka

Av En Dag - 21 februari 2008 09:49

Lyxig chokladkaka
4 Points/portion

  • 197 kcl per portion
  • 10 portioner
  • tillagningstid 45 minuter
  • kan frysas, utan glasyr

  • 40 g margarin
  • 1 1/3 dl brun farin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggvitor
  • 5 msk naturell lättyoghurt, 0,5%
  • 2 ½ dl extra fint vetemjöl (innehåller bakpulver)
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • 25 g finriven mörk choklad
  • 1/4 dl strösocker
  • en nypa salt

Glasyr

  • 200 g lätt kesella, 1%
  • 3 msk strösötningsmedel
  • 2 msk kakao, siktad
  • Sätt ugnen på 175°C. Smörj 2 kakformar om 18 cm i diameter och kläd med bakplåtspapper.
  • Vispa margarin, farinsocker, vaniljsocker och 1 äggvita i 2 minuter med en elvisp till en ljus, slät smet. Vispa ner yoghurten lite i taget.
  • Sikta mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt ner i en bunke. Tillsätt en tredjedel av de torra ingredienserna till äggblandningen och häll i hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Rör sedan ner resten av mjölblandningen och mjölken. Vänd ner 2/3 av den rivna chokladen.
  • Gör rent visparna och vispa sedan två äggvitor i en ren bunke så att de formar mjuka toppar. Vispa ner sockret och vispa till en blank smet. Använd en stor metallsked till att först röra ner en sked äggvita i smeten. Vänd sedan försiktigt ner resten.
  • Fördela smeten i de två kakformarna och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter eller tills kakorna har jäst upp och känns lite fjädrande i mitten. Stjälp upp kakorna på ett galler och låt svalna.
  • Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Bred ut 1/3 av glasyren på ena kakan och lägg på den andra kakan. Bred ut resten av glasyren ovanpå och på sidorna. Strö över resten av den rivna chokladen.
  •  
     
    Ingen bild

    Karen

    27 februari 2008 09:43

    Hej Mys mormor och andra läsare,
    Var så sugen på choklad och blev jätteglad att hitta detta "pointsrecept" på Bullen mitt i ugnen. Jag och sambon bakade efter konstens alla regler med de 16 ingredienserna. Den blev snygg men jag har aldrig ätit en så äcklig kaka i hela mitt liv. Jag blev grymt besviken. Kakan fick åka rakt ner i soporna. Ta gärna bort detta recept från din hemsida så att inte fler blir ledna.
    Tack för en i övrigt fin hemsida,
    Vänliga hälsningar
    Karen

     
    Mormor

    Mormor

    27 februari 2008 23:10

    Undra om det var glasyren du inte gillade..
    Själv skulle jag ha bytt ut den mot glasyren "philadelphia osten" som ligger under morotsmuffins.
    Skriv gärna och svara... kanon att du ville kommentera!

    http://mysmormor.bloggagratis.se

     
    Ingen bild

    Karen

    3 mars 2008 15:25

    Nja, det var liksom hela kakan som inte var god. Misstanken kom redan när en slick på slickepotten blev ett antiklimax. Kakan är helt enkelt inte tillräckligt söt. Utan sötma smakar det bara stabbigt och mjöl, trots alla de andra fina ingredienserna.

    Jag fick ett nytt recept på mitt viktväktarmöte idag som jag ska prova till påsk - så jag har inte givit upp tanken på en smal chokladkaka ännu ;-)

    Här kommer den:
    16 bitar à 3,5 points per portion
    100 g margarin
    2,5 dl socker
    2 ägg
    1,5 dl mjöl
    3 msk kakao
    1 tsk vaniljsocker

    Garnering
    1 dl mellangrädde max 27%
    physalis
    kiwi

    Till formen:
    1 tsk margarin
    1 msk ströbröd

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Rör ner socker, ägg och sedan övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa grädden och bred över kakan. Dekorera med frukt.

    Ha det bra mormor!
    Soliga hälsningar
    Karen

    Från
        Kom ihåg mig
    URL

    Säkerhetskod
       Spamskydd  

    Kommentar

    Av En Dag - 12 juli 2012 23:27

    Sveriges godaste kasslergryta 4 port, 6,5p 360g kassler1 purjo1 liten röd paprika1 banan4 ananasringar1 dl mandarinklyftor1 dl lättmjölk2 dl fraiche 8%1 msk curry1 dl riven ost, max 17% Kasslern kan antingen skivas eller skäras i små bitar.Skär ...

    Av En Dag - 12 juli 2012 22:36


    Hissen till framgång är avstängd ta trapporna  -Ett steg i taget      ...

    Av En Dag - 12 juli 2012 12:40

            AMII RIETZ CHRISTENSEN Viktminskning 120kg Min resaAllt började fredagen den 13 november 2009. Var i Stockholm med tjejträffen och fick min första panikångest attack! Trodde jag skulle dö! Som tur var visste min bästa vän pr...

    Av En Dag - 12 juli 2012 12:29

    ungefär 109 dagar sedan KYCKLINGLASAGNE Port: 4 Pro points/port 11250 g färska lasagneplattor2 tsk olivolja400 g kycklingfärs2 små gula lökar2 små morötter2 små palsternackor1 msk hackad vitlök3 msk tomatpuré2 dl krossad tomat1-2 tsk chili, ...

    Presentation

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Omröstning

    Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
     Jobbar?
     Ja självklart, kan man låta bli?
     Nej för helskotta, vem orkar de?
     En sak i taget, först maten sen tankarna

    Kalender

    Ti On To Fr
           
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28
    29
    <<<
    Februari 2008 >>>

    LCHF

    Kategorier

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik

    Gästbok

    Vikt


    Ovido - Quiz & Flashcards