Jag-Lyckas

Direktlänk till inlägg 22 juni 2008

Heta köttfärspiroger och Fetaost paj

Av En Dag - 22 juni 2008 10:47



Heta köttfärspiroger
Antal/Portioner4
Temperatur225° Tid
15 min
P/p
6,5
Ingredienser:
½ pkt jäst
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 tsk olivolja
1 krm salt
ca 5 dl mjöl
ägg

Fyllning:
200 gr nötfärs
1 msk margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitkål
1 morot
2 msk senap
2 krm oregano
1 krm italiensk salladskrydda
5 dropp tabasco
salt
peppar
Gör så här:
• Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, mjölk och olivolja och rör så att jästen löser sig.
• Tillsätt salt och 4 dl av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
• Tillsätt ev mer mjöl.
• Låt jäsa i 30 minuter.
• Finhacka löken och vitlöken.
• Fräs färsen i margarin i en stekpanna.
• Tillsätt all lök och låt den fräsa med i någon minut.
• Skär vitkålen fint och riv moroten grovt.
• Rör i vitkål, morot, senap, oregano, italiensk salladskrydda, tabasco, salt och peppar.
• Rulla ut degen till en längd.
• Dela den i 4 bitar och kavla ut dem till rundlar.
• Lägg fyllningen på mitten och vik över ena halvan.
• Tryck ihop kanterna på pirogerna med en gaffel och låt dem jäsa under duk i 30 minuter.
• Pensla med uppvispat ägg.
• Grädda i 225° i ca 15 minuter.
• Servera köttfärspirogerna


Fetaostpaj
Antal/Portioner 6
Temperatur 200°
Tid  7 min
P/p 7

30 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 1 %
2 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
200 gr fetaost 3%
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 grön paprika
200 gr färska champinjoner
1 msk smör
2 dl riven ost, 10%
3 vitlöksklyftor
4 dl fraiche
1 ägg
salt
svartpeppar
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
• Hacka löken och paprikan och lägg hacket i skalet.
• Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tills vattnet försvunnit.
• Lägg dem sedan över löken och paprikan.
• Hacka fetaosten och lägg den överst.
• Strö den rivna osten över.
• Vispa ihop (för hand) fraiche, ägg, pressad vitlök och kryddor och häll över fyllningen.
• Grädda pajen i 30 minuter i 225°.
• Låt den gärna stå en stund i eftervärmen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av En Dag - 12 juli 2012 23:27

Sveriges godaste kasslergryta 4 port, 6,5p 360g kassler1 purjo1 liten röd paprika1 banan4 ananasringar1 dl mandarinklyftor1 dl lättmjölk2 dl fraiche 8%1 msk curry1 dl riven ost, max 17% Kasslern kan antingen skivas eller skäras i små bitar.Skär ...

Av En Dag - 12 juli 2012 22:36


Hissen till framgång är avstängd ta trapporna  -Ett steg i taget      ...

Av En Dag - 12 juli 2012 12:40

        AMII RIETZ CHRISTENSEN Viktminskning 120kg Min resaAllt började fredagen den 13 november 2009. Var i Stockholm med tjejträffen och fick min första panikångest attack! Trodde jag skulle dö! Som tur var visste min bästa vän pr...

Av En Dag - 12 juli 2012 12:29

ungefär 109 dagar sedan KYCKLINGLASAGNE Port: 4 Pro points/port 11250 g färska lasagneplattor2 tsk olivolja400 g kycklingfärs2 små gula lökar2 små morötter2 små palsternackor1 msk hackad vitlök3 msk tomatpuré2 dl krossad tomat1-2 tsk chili, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

LCHF

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Ovido - Quiz & Flashcards