Direktlänk till inlägg 7 mars 2008
Koka 1-1,5dl vatten per person med lite kycklingfond i. Red med maizena den ljusa. Krydda med curry, och slå i 6-7 msk milda 7% på slutet.Salt och peppar efter smak. Blir 1 points per portion.
1 dl milda mat extra 4% och behöver inte redas av (1,5 p/dl). Dvs använder du grädden kan du krydda den lite som du vill.
currysås:
currysås håller du 1 dl matgrädde per person i en gryta, lite buljong, curry, vitpeppar, salt och någon tesked mango chutney. Koka upp och smaka av. Hur mycket av kryddorna beror ju på hur starkt du gillar men ris och kyckling är inte så mycket smak på så börja med 1/2 krm salt, 1/2 peppar och 1/2 tsk curry per portion och öka därefter mängden
soja + vitpeppar + salt = brunsås
soja + vitpeppar + salt + svamp = svampsås
soja + vitpeppar + grönpeppar + salt = grönpepparsås
soja + vitpeppar+ salt + stekt lök = löksås
För att göra såsen lite billigare så tillsätt passerade tomater men då rekommenderas ett kryddmått socker per 2 dl passerade tomater. För att väga upp syrligheten i tomaterna.
LIMESÅS:
2 dl matlagningsyoghurt
1 - 2 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
saft o skal av en halv lime
Blanda ingredienserna till limesåsen. Ställ den kallt för att mogna.
Sveriges godaste kasslergryta 4 port, 6,5p 360g kassler1 purjo1 liten röd paprika1 banan4 ananasringar1 dl mandarinklyftor1 dl lättmjölk2 dl fraiche 8%1 msk curry1 dl riven ost, max 17% Kasslern kan antingen skivas eller skäras i små bitar.Skär ...
AMII RIETZ CHRISTENSEN Viktminskning 120kg Min resaAllt började fredagen den 13 november 2009. Var i Stockholm med tjejträffen och fick min första panikångest attack! Trodde jag skulle dö! Som tur var visste min bästa vän pr...
ungefär 109 dagar sedan KYCKLINGLASAGNE Port: 4 Pro points/port 11250 g färska lasagneplattor2 tsk olivolja400 g kycklingfärs2 små gula lökar2 små morötter2 små palsternackor1 msk hackad vitlök3 msk tomatpuré2 dl krossad tomat1-2 tsk chili, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|