Senaste inläggen
Det här är början... Nu ska jag bara bli mindre och mindre ;-)
Tacolasagne (från ninniz)
4 portioner, 7p
400g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tomater
8 champinjoner
2 dl vatten
1 dl riven ost max 17%
3 st tortillabröd a 40g
2 dl tortillachips
1 påse taco kryddmix
2 dl salsa
bryn färsen, häll i hackad lök och hackad paprika låt dessa allt bryna en kort stund. Häll i kryddmix, späd med vatten och salsa och låt koka 5-10 min. Hacka tomater, skär champinjoner i skivor och blanda ner.
lägg ett tortillabröd i botten på en ungsform varva sedan köttfärs och tortillabröd och avsluta med att strö över osten. Skjuts in i ugnen ca 20 min i 200 grader
Pizzadeg
2 plåtar - 4 bitar/ plåt
= 8 bitar= 4 points/bit
50 g jäst, 3 dl fingervarmt vatten, 4 tsk olja, 1 tsk salt, ca 7,5 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke. Häll i fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt olja och salt. Blanda. Tillsätt sedan vetemjöl och knåda ihop till en fin deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Dela den sedan i 2 delar. Smörj plåtarna eller använd bakpapper. Kavla ut degen ganska tunt på varsin plåt. Lägg på önskad fyllning och räkna till points för fyllningen! Grädda.
Pizza speciale
Deg:
1/2 paket jäst
75g lätt kesella
300g mjöl
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
4 tsk olja
2 tsk socker
Fyllning:
1 1/2 dl tomatpuré, hemmakryddad
2 dl champinjoner
150 g strimlad skinka
150 g riven ost 17%
pizza krydda
175¤ 10 min
gör flera satser och frys och servera med pizzasallad till.
6 personer=4.75 points
4 personer= 7 points
Lägger man på en ananas ring blir det 1/2 point ex
Kalops
4 portioner á 3,5points
(från vv forumet)
600gram grytbitar, magert kött
1tsk flytande margarin
2 gula lökar
4 morötter
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
Salt, peppar och köttbuljong
soja
Dela köttet i lagom bitar. Bryn i margarin, krydda med salt och peppar. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Låt småkoka tills det blir mört ca 1 timme.
Dela morötter i bitar och lök i klyftor, lägg ner när köttet kokat ca 30 min. Späd eventuellt med mer vatten. Vispa ut mjölet i lite vatten och rör ner det och soja i grytan.
Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor och grönsaker. (Räkna extra för detta).
Smala semlor
15stora eller 30 små
2p liten 3p stor
225grader mitten av ugnen
50g margarin
21/2dl lättmjölk
1pkt jäst
1 1/4 lättkesella
3/4 vit baksirap
1/4tsk salt
8-9dl mjöl
Pensling
1äggula o 3msk lättmjölk
Fyllning
150g mandelmassa 3dl mellangrädde (max 27%)
Smölt margarin tillsätt mjölken o värm till 37%
smula jästen i en bunke o häll över mjölkblandningen.Rör om så att jästen löser sig.Blanda ner kesella,salt,sirap,o det mesta av mjölet.Arbeta till en smidig deg.Låt jäsa i 30min.Arbeta degen på mjölat bakbord o baka ut till runda bullar.Lägg på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa i 30 min.Vispa äggula o mjölk pensla bullarna.Grädda mitt i ugnen i 6-8 min.
När bullarna svalnat gröp ur lite inkråm o blanda med mandelmassan..
Lägg i bullarna och på med grädden
Köttfärssås
Receptet är från 56kilo.se
Detta receptet är ett storkoksrecept. Bra att frysa in i portionspåsar.
Satsen väger ca 2900 g och delat på 9 blir det ca 3.5 PTS per portion (rejäl portion!)
9 portioner á 3.5 PTS
700 g nötfärs 10%
6-7 morötter (rivna)
2 normalstora lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 mörk oxbuljong tärning
kinesisk soja
2 msk brun maizena redning
kryddor
2.5 dl vatten
3 burkar tomatkross
1 burk champinjoner
1 Milda minimat 7%
Stek upp hackad lök och champinjoner och lägg över i stor kastrull. (Jag anv oljespray)
Stek upp köttfärsen och lägg över i kastrullen.
Blanda ner övriga ingredienser och krydda efter smak. Låt puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
Servera med valfri mängd pasta, tex tagliatelle.
Köttfärssås + 135 g tagliatelle = 6.5 PTS
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|