Senaste inläggen
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
Idag kan du glädja någon.
Idag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Jag känner mej nöjd med dagen som har varit inom tillåtna points :)
De tar sig sa mordbrännarn en vacker dag är bara det här "BMI" ett minne blott.....
Under tiden ska jag "nynna" på den här melodin, håll till godo och ta den med den glimt i ögat som det är menat att vara.
I natt har jag sovit med min kärleken, jättemysigt trots att hon är så morgonpigg.
Försökte lura momma att hon skulle upp och härja kl 04.00 i natt. Men en ny blöja och en flaska varm välling fick henne på andra tankar, som tur va.
Vid 9.30 vaknade vi rätt nöjda igen.
Nu sitter jag och väntar på en vännina som ska komma med lunch. Maxburgare som ingår i pointsen :)
Jag vaknade som en VV i morse och tänker så förbli hela dan!
Tack Camilla för din på hejjning. De värmer!
En dag... kom på mej själv med att "ge upp" innan jag ens startat, hur sjukt kan man tänka och hur dum kan man bli...
Svaret är - Hur dum som helst!
I vilket fall som helst så lyckades jag prata begrip med mej själv så jag lägger mej som vv och vaknar som en också- hurra-
Pointsfri Chilisoppa, 4 portioner: 0 points/portion
1-2 färska urkärnade och finhackade gröna chilifrukter, 150 g gröna bönor, 150 g broccolibuketter, 150 g strimlad savoykål, 1 grön paprika, 1 medelstor hackad gul lök, 2 hackade vitlöksklyftor, 8 dl grönsaksbuljong, salt, svartpeppar, ev gräslök
Gör så här:
Koka alla grönsaker i buljongen tills de är mjuka, ca 15 minuter. Finfördela grönsakerna med lite av buljongen i en matberedare. Häll tillbaka i kastrullen med resten av buljongen. Hetta upp soppan och smaksätt med salt och peppar. Garnera gärna med lite gräslök.
Krämig dessert med skogsbär, 4 portioner: 1 points/portion
250 g jordgubbar, 125 g blåbär, 125 g hallon, 200 g lätt kesella, 1 msk strösötningsmedel, ev. färska myntablad till garnering.
Gör så här:
Tina bären om de är frysta. Spara några bär till garnering. Mosa resten med en gaffel. Tillsätt kesellan. Smaksätt med sötningsmedel efter smak. Skeda upp blandningen i portionsglas och garnera med bär och små myntablad
Blåbärskaka med äpple, 10 kakbitar: 2,5 points/kakbit
2 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 25 g margarin, 50 g mald mandel, 2 ägg, rivet skal och pressad saft av 1 apelsin, ev 1/2 tsk mandelessens, 2 äpplen - skalade, urkärnade och tunt skivade, 125 g blåbär
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform, 20 x 20 cm eller en liten långpanna, 20 x 30 cm. Lägg mjöl, bakpulver, margarin, mandel, ägg, apelsinskal och saft och ev. mandelessens i en skål eller i matberedaren. Vispa ihop till en smet. Vänd ner äppelskivor och blåbär (frysta blåbär ska vara otinade). Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är genomgräddad och ytan har fin färg, 45-50 minuter. Låt kakan kallna i formen. Skär den sedan i 10 bitar. Om bitarna försvaras i en burk är de hållbara upp till en vecka.
Källa: Viktväktarna
Spansk kycklingpaj
Antal/Portioner 8
Temperatur
200° Tid
7 min
P/p
7
35 min
Ingredienser:
50 gr flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gr lätt kesella 10 %
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
½ grillad kyckling
125 gr skalade räkor
½ gul lök
1 tsk smör
½ påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost 10 %
Gör så här:
• Blanda till degen och låt den vila i kylskåp en halvtimme.
• Bred ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
• Förgrädda skalet i 7 minuter i 200°.
• Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.
• Skala och hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna.
• Rör i saffran, kyckling och räkor.
• Krydda med salt, peppar och timjan.
• Vispa ihop ägg och grädde.
• Lägg i kycklingblandningen i pajskalet.
• Häll över äggsmeten och strö på osten.
• Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter
• Servera med en sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|