Direktlänk till inlägg 1 september 2010
Portioner: 4
Tidsåtgång: 30 min + ugnstid
ProPoints värde per port: 13
8 lasagneplattor, färska
2 tsk olivolja
360 g kycklingfärs
2 gul lök, liten
2 morot, liten
2 palsternacka, liten
1 msk vitlök, hackad
3 msk tomatpuré
2 dl krossad tomat
1-3 tsk torkad chili, peperoncino
1 msk kycklingfond
4 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk parmesan, riven
Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross, koka sakta i ca 15 minuter. Salta och peppra. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med de rivna osten., ställ åt sidan. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugn, 190° ca 25 minuter. Servera med sallad.
Tips! Hittar du inte kycklingfärs i butiken, mal själv eller hacka i matberedare.
Sveriges godaste kasslergryta 4 port, 6,5p 360g kassler1 purjo1 liten röd paprika1 banan4 ananasringar1 dl mandarinklyftor1 dl lättmjölk2 dl fraiche 8%1 msk curry1 dl riven ost, max 17% Kasslern kan antingen skivas eller skäras i små bitar.Skär ...
AMII RIETZ CHRISTENSEN Viktminskning 120kg Min resaAllt började fredagen den 13 november 2009. Var i Stockholm med tjejträffen och fick min första panikångest attack! Trodde jag skulle dö! Som tur var visste min bästa vän pr...
ungefär 109 dagar sedan KYCKLINGLASAGNE Port: 4 Pro points/port 11250 g färska lasagneplattor2 tsk olivolja400 g kycklingfärs2 små gula lökar2 små morötter2 små palsternackor1 msk hackad vitlök3 msk tomatpuré2 dl krossad tomat1-2 tsk chili, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|