Senaste inläggen
Ingredienser:
* 200 g kokosflingor
* 2 ägg
* 50 g smör
* 1 msk rårörsocker/sukrin
* 1 msk kanel
* 1 msk ingefära
* 0,5 msk kryddnejlika
* 1 tsk kardemumma
Börja med att smälta smöret i en kastrull och låt sockret smälta ner. Tillsätt kryddorna och låt alltihopa få stå en liten stund så att smakerna sätter sig.
Blanda ihop ägg och kokos i en bunke
..häll sen ner kryddblandningen och rör om ordentligt..gärna med händerna.
Rulla ihop till små bollar och platta ut dem försiktigt.. Lägg dem på en plåt med smörpapper.
Det blir mellan 25-30 st
In i ugnen på 200 grader i ca 12-15 min. Jag gjorde mina lite mindre men tjockare så de va inne i 15 min.
Jag har provat LCHF en omgång men blev så däst och borta att jag blev rädd för mej själv.
Men nu har jag läst på, kollat in bloggar för att se vad de är jag kan stoppa i munnen och inte.
Jag är på gång- samlar information och motivatation för fulla muggar.
Är Jätte inspirerad av en tjej som verkligen vill försöka att förstå sig på sig själv och det är 127 kilo 17 år- hennes blogg har fått mej att tänka en runda till på varför jag äter som jag gör och vad det är som sätter igång mej.
Hade jag ekonomi nu skulle jag göra en rensning redan nu för att komma vidare.
Men jag väntar på pension.... och samlar på mej info som ska ta mej från värk och mat träsket.
500 gr keso
4 ägg
4 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
Blandade ihop allt och in i varmluftsugn 175 grader i 40 minuter. Tänkte äta den med hallon och vispad grädde med vaniljessens. Vet inte om det blev gott, för jag tog precis ut den ur ugnen Men det luktar gott och ser gott ut.
Receptet är från http://noweightgain.com/?tag=lchf#ixzz16tjgR7IG
3,5 dl | mannagryn |
4 dl | florsocker |
0,75 dl | smör, flytande |
0,5 dl | mjölk |
Används som bröd, pizzabotten, hamburgerbröd eller att göra räkmackor på eller äta med smör och ost.
225 grader i 8 minuter.
Ingredienser:
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser plus ost.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa.
Bred ut massan tunt på en plåt och grädda i 225 grader i 8 min.
Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
Jag hittade en söt historia hos helga1
En helt vanlig mamma satt och fyllde i ett kvällstidningstest där bland annat frågan: "-Anser du att du är normalviktig?" dök upp.
Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och funderade. Sen sa han: "-Nää, mamma, du är inte normalviktig. Du är jätteviktig!"
Med hösten kommer en längtan om ett nytt liv.
Varför är inte hösten lika lång som vintern? - I alla fall så känns den mycket mycket kortare.
Hösten är sval, solig, skön och man kan fortarande sitta ute och njuta av dom här soliga timmarna utan att behöva frysa häcken av sig,
När solen gått ner så går man in och myser med tända ljus i skymningen- Den är inte lika het och varm som sommaren som ibland gör att man vill gå in och söka skugga för att överleva.. Hösten ger ork till att planera genomföra och överleva.
Hösten är härlig och den här känslan vill jag spara till kalla vinterdagar.
4 portioner
Tidsåtgång: ca 30 minuter.
ProPoints värde per port: 11
500 g kycklingfilé
4 msk grillglaze, t ex caribien
1 kg färskpotatis eller små potatisar
80 g rucolasallad
4 tsk olivolja
4 tsk pressad citron
1 msk kruspersilja, hackad
Koka färskpotatisen i saltat vatten. Grilla kycklingen på medelvarm kolgrill eller i het ugn. Pensla kycklingen med glazern under hela grillningen. När potatisen är klar så låt den rinna av och svalna av några minuter innan den blandas med rucola, persilja, citron och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips! För att variera smaken på potatissalladen så blanda i basilika, vitlök och hackad tomat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|