Senaste inläggen
lamm eller nötfärsfylld aubergine
Recept 2 personer
2 stora auberginer
250 g lammfärs
1 lök
1 burk krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
Sås (bechamelsås)
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
Lite salt och ev muskotkrydda
1 dl riven ost
Halvera auberginerna och koka dem mjuka, tog ca 8 minuter. Ta up och låt svalna.
Bryn lammfärs, vitlök och lök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater (en god sort...) och låt puttra ca 10 minuter.
Låt creme fraiche, grädde och ost smälta ihop i en kastrull på svag värme så att det blir en krämig sås.
Gröp ur auberginen (kärnorna) och fyll med färsen och lägg auberginerna i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen och strö lite extra ost på. Gratinera i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.
Pizzadeg alá LCHF
1 ägg
1 msk Olja
1 1/2 msk fiberhusk
2 1/2 msk vatten
1/2 krm bakpulver
Salt, timjan, basilika, vitlök
Pizzadeg alá Fuldrutt
2 ägg
1 skvätt vispgrädde ( ca 2 msk)
1,5 msk fiberhusk
1/2 krm bakpulver
1 dl riven stureost
Salt, oregano, basilika, vitlök
Ingredienser:
2 ägg
200 gr kokosflingor
50 gr smör
1 tsk vaniljarom eller vaniljpulver (EJ socker!)
1-2 pkt saffran (vi tog två)
Gör så här
Smält smöret i en liten gryta.
Rör i vanilj och saffran i det smälta smöret. Låt dra en stund.
Blanda äggen och kokosflingorna i en bunke.
Rör i smörblandningen i bunken och blanda väl, gärna med händerna.
Krama ca 10-12 bollar och platta försiktigt till dem på en plåt med bakplåtspapper.
Kokosen gör degen "fladdrig", så man får ta det lugnt.
Grädda i 200 grader i ugn i 12 minuter.
5 dl grädde
2 dl kokosflingor
1 msk kokosfett
2 gelatinblad
1/2 tsk vaniljarom
blåbär
Gör så här
Häll grädden och kokosfettet i en gryta. Koka upp.
Stäng av plattan när det börjat koka(men låt stå kvar på plattan) och ha i kokosflingorna.
Pass på så det inte bränner fast eller kokar över!
Ha i vaniljarom i grytan.
Ta av grytan från värmen.
Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg ned bladen i grytan och låt smälta under omrörning.
Häll upp i små glas eller portionsskålar.
Låt stelna i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
Serveras med blåbär!
2 ägg
100 gr smör
1/2 tsk vaniljarom eller vaniljpulver(EJ socker!)
3/4 dl grädde
100 gr mörk choklad, minst 70% (vi hade 86%)
Hallon
Grädde
Gör så här
Vispa äggen "fluffigt".
Smält smöret i en liten gryta.
Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.
Vispa ned grädde och vaniljarom i äggen.
Tillsätt chokladen/smöret och vispa ihop ordentligt.
Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form.
Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.
Låt svalna kallt i ett par timmar.
Servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem!
Tiden går fort..
I morgon har det redan gått en vecka med LCHF livet och det känns överlag bara bra.
Blev toksugen på ngt gott förrut i kväll när mina goa satt och snaskade men jag tog en kopp kaffe med grädde och TVÅ bitar mörk choklad och sen va jag inte sugen på mer socker.
Det kändes bra.
I morgon är det vågdag.... och nu är det först sov time... avslutar med en bild på mitt fina barnbarn- bilden är tagen på skylt söndagen för två år sedan men den är så fin..... Njut gott folk!
Med den här länken så önskar vi en God Jul... hoppas att den funkar bara...
http://elfyourself.jibjab.com/view/duX7hoPKGHsR3Fbr?cmpid=ey_fb_friend
Pepparkakor
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön/coccosflingor
Eller: ½ dl sesamfrön, ½ dl cocosflingor ½ dl linfrön
2 tsk vardera av: nejlika, kanel, kardemumma lite ingefära om man vill.
4 msk smör
1msk fiberhusk
1-3 msk farinsocker (jag tog 2 msk farinsocker)
½ tsk bakpulver eller bikarbonat.
½ hoprört ägg
Mal eller mixa alla frön o flingor till mjöl
Smält smör.
Rör ihop allt till en deg.
Forma till en rulle ca 6 cm tjock.
Låt degen ligga i kylen till nästa dag.
Skär degen i tunna skivor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt
Grädda 225° 5-7 min
Kakorna passar utmärkt till till glögg med mögelost på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|