Jag-Lyckas

Senaste inläggen

Av En Dag - 1 september 2010 09:19

Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis


4 portioner
Tidsåtgång: ca 30 minuter + marinering.
ProPoints värde per port: 10

500 g kycklingfilé
1 tsk torkad chili, peperoncino
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
200 g skogschampinjoner
1 rödlök
1 kg potatis, färsk eller t ex ratte
2 tsk olivolja
2 msk rosmarin, färska blad
4 stora vitlöksklyftor
2 dl fraiche max 8%
1 msk dijonsenap
sallad

Tvätta och borsta potatisen, dela dem på mitten och lägg ut dem på en ugnsplåt. Ringla på 1 tsk olivolja, strö på rosemarinbladen och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugn 220° ca 25 minuter eller tills de känns färdigstekta. Lägg ut kycklingen och platta till den lite. Blanda peperoncino, citron och honung och marinera kycklingen i detta. Låt det marinera minst 30 minuter. Stek kycklingen i en teflonpanna tills de är genomstekta. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.

Tips! För att få en het rätt så använd finhackad habanero i marinaden.

Av En Dag - 1 september 2010 09:17

Fyllda auberginer Portioner: 4
Förberedelse: 10 min Tillagning: 60 min ProPoints värde per port: 1
2 auberginer 2-3 vitlöksklyftor 1 tsk olja 1 stor gul lök 2 gröna paprikor 1 burk krossade tomater (400g) salt, peppar 2 msk ströbröd 1 msk timjan 1 msk basilika 2 dl riven ost, (max 17%) 2 dl köttbuljong från tärning 1 knippe persilja Dela auberginerna på längden. Salta och låt de stå 30 minuter. Skölj dem i vatten och krama försiktigt ur vattnet. Finhacka löken och strimla paprikorna. Gröp ur innanmätet på auberginerna, hacka detta fint. Stek auberginerna sakta i oljan. Bryn löken och en paprika, häll i innanmätet från auberginen samt timjan och basilika. Salta och peppra. Låt detta småkoka ca 30 min under lock. Häll därefter i krossade tomater, ströbröd, persilja och hälften av osten. Fyll i auberginerna med massan. Häll över resten av osten och paprikan. Slå på buljong. Gratinera i eldfast form i 225° ca 30 min. Servera med en fullkornsbulle och tzatsiki. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra 10 minuter. Lägg det i pajskalet. Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugnen 200° ca 20 minuter. Servera med grönsallad till. Tips! Till serveringen stick i nachochips och dekorera med dessa. 8-10 blir lagom.

Av En Dag - 1 september 2010 09:16

Kyckling på grön bädd


Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 35 min
ProPoints värde/port: 5

500 g kycklingfilé
50 g rökt skinka
2 purjolökar
4 morötter
1/2 dl persilja   
1 tsk oregano   
3 dl lättmjölk 0,5%
2 msk vetemjöl
1 msk flytande margarin 80%
1 1/2 tsk salt   
1 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär skinkan i strimlor. Skölj och strimla purjolöken, skala morötterna och skär i tunna skivor. Varva purjolök, morötter, klippt persilja, skinka, salt och oregano i en ugnssäker form. Koka samman mjölk blandad med mjöl några minuter och häll sedan såsen över grönsakerna. Lägg på kycklingfiléerna, penslade med margarin blandat med salt och vitpeppar. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka, ca 30 minuter. Serveras med kokt ris blandat med persilja.

Av En Dag - 1 september 2010 09:14

Bakad potatis med skinkkeso


Portioner: 1
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 45 min
ProPoints värde/port: 6

1 bakad potatis 
3 msk cottage cheese naturell 4%
4 skivor skinka
1 bit rödlök
1/2 röd paprika   
Baka potatisen 40-45 minuter i 200 grader eller 7-10 minuter i mikro. Strimla skinkan, tärna paprikan och hacka löken. Blanda fyllningen. Skär jack i potatisen och klicka i fyllningen. Servera eventuellt med kokt broccoli.

Av En Dag - 1 september 2010 09:11

Lax på vitlök- och limebädd


Portioner: 4
Tidsåtgång: 10 min + 15 min
ProPoints värde per port: 14

500 g laxfilé, 
cashewnötter, 15
flytande margarin, 2 msk
sweet chilisås, 4 msk
lime, rivet skal, 1
vitlöksklyftor, 2
Sås
matlagningsyoghurt max 8%
msk vitt vin el matlagningsvin, 1msk
lime, saft, 1

Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek dem några minuter i fettsnål stekpanna. Lägg över i en ugnsform. Hacka nötter och vitlök, blanda det med margarin, chilisås och rivet limeskal. Bred det över laxen. Tillaga i ugn 225° ca 5 min till nötterna fått lite färg. Servera med kokt, pressad potatis, sås och sugar snaps.

Av En Dag - 1 september 2010 09:11

Lax på vitlök- och limebädd


Portioner: 4
Tidsåtgång: 10 min + 15 min
ProPoints värde per port: 14

500 g laxfilé, 
cashewnötter, 15
flytande margarin, 2 msk
sweet chilisås, 4 msk
lime, rivet skal, 1
vitlöksklyftor, 2
Sås
matlagningsyoghurt max 8%
msk vitt vin el matlagningsvin, 1msk
lime, saft, 1

Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek dem några minuter i fettsnål stekpanna. Lägg över i en ugnsform. Hacka nötter och vitlök, blanda det med margarin, chilisås och rivet limeskal. Bred det över laxen. Tillaga i ugn 225° ca 5 min till nötterna fått lite färg. Servera med kokt, pressad potatis, sås och sugar snaps.

Av En Dag - 1 september 2010 09:10

Kycklinglasagne


Portioner: 4
Tidsåtgång: 30 min + ugnstid
ProPoints värde per port: 13

8 lasagneplattor, färska 
2 tsk olivolja
360 g kycklingfärs
2 gul lök, liten
2 morot, liten
2 palsternacka, liten
1 msk vitlök, hackad
3 msk tomatpuré
2 dl krossad tomat
1-3 tsk torkad chili, peperoncino
1 msk kycklingfond
4 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk parmesan, riven

Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross, koka sakta i ca 15 minuter. Salta och peppra. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med de rivna osten., ställ åt sidan. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugn, 190° ca 25 minuter. Servera med sallad. 

Tips! Hittar du inte kycklingfärs i butiken, mal själv eller hacka i matberedare.


Av En Dag - 1 september 2010 09:08

Tacos Portioner: 4 Förberedelse + tillagning: 30 min ProPoints värde/port: 12 400 g nötfärs max 10% 2 tsk olja 1 påse tacokrydda 2 msk chilisås 12 taco skal, hårda 1 dl riven ost, mager hackade grönsaker, t ex sallad tomat, gurka, lök och paprika. 1 dl gräddfil 2 dl tacosås eller salsa Hetta upp en stekpanna och bryn färsen i oljan. Tillsätt tacokrydda efter ett par minuter och slå i 2 msk vatten samt chilisås. Rör om och låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Rosta tacoskalen i ugn, 200° i 3 minuter. Lägg lite strimlad sallad i botten på ett fat, ställ skalen ovanpå och fyll dem med grönsaker, tacofärs, ost, gräddfil och sås.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

LCHF

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Ovido - Quiz & Flashcards