Alla inlägg under januari 2011
3 ägg
3 msk majonnäs
3 dl riven ost
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 dl mjöl
Vispa ägg och majonäs
Blanda i de andra ingredienserna och låt svälla ngr minuter
Klicka ut 10 till 12 bullar och grädda i 200 grader i tio till femton minuter
Cirka 0.5-1 kolhydrater per bulle beroende på vilket proteinpulver och ost man använder
Mjölet gjort av 2 dl malet sesamfrö och smak och kolhydratsfritt proteinpulver.
En rejäl promis blev de idag runt sidsjön- jäklar va glad jag är över att solen och fåglarna hittat tillbaks är i norr - och sen lite shoping.
Hittade Vaniljpulvret - de ekologiska.. yipiee.. nu är det bara att mumsa vidare.
Jag och syrran gjorde en lite röra på grädde, creme fraiche, vaniljpulver och jordgubbar och lite blåbär.
Grädde till kaffet... Gissa om jag älskar LCHF?!
De måste ha blivit för mycket friskluft för mej idag.. för nu har jag fått lite feber..
Känns motigt men är glad över fläskfilen ja hittade idag.. den ska få åka in i ugnen och svettas en stund..
Orkar inte göra ngt annat.. Sängen, here i come!
I burk tacosås
1 burk creme fraiche
En burk skalade räkor eller - korv, - kött - eller annat valfritt som passar till.
Värm upp och servera till nån god sallad eller broccoli eller vitkål eller ngt annat smaskens...som ostgratinerad squash
Låter som ett super recept och är insprierat av Helena och hennes blogg..
2 portioner
500 g vit fisk
1 ägg
1/2 dl grädde
3 finhackade salladslökar
1/2 finhackad röd chili
5 cm färsk ingefära som finrivs
1/2 dl ljus soya
1 msk fisksås
1/2 lime
Dipp sås
Börja med dippsåsen så den får stå och "dra" till sig.
Blanda soya, fisksås och lime med hälften av ingefäran och chilin och en kvarts av löken.
Blir de för salt så blanda i lite vatten.
Kör fisk,ägg och vispgrädde i matberedaren till en slät smet.
Häll i ingefära, chili och lök och kör lite till.
Häll i olja i en stekpanna så det täcker hela botten och hetta upp pannan.
Sänk sedan till medelvärme och klicka ut smeten med en sked och stek gyllenbruna på båda sidor.
Låt svalna och doppa sedan i den salta såsen.
250 g Choklad minst 70%
4 dl grädde
2 dl crem fraiche
2 msk kakao
smaksätt med kaffe, likör om du vill.
Form i 23 cm diameter
Gott att servera till Jordgubbar, hallon , grädde
Gör så här -
Koka upp 2 dl av grädden men se upp så den inte kokar över.
Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner i den varma grädden.
Vispa upp creme fraichen och resten av grädden på sidan om och vänd ner i chokladsmeten.
Plasta in formen och ställ kallt i minst 10 timmar.
Jag har funderat otroligt mycket kring det här med maten och sockerberoende och vad hjärnan kan ställa till det för mej.
Nu är jag medveten om när det jobbiga kommer och har bett mina vänner och familj om hjälp och uppmärksamhet.
Frukost - Ägg och ett halvt paket bacon
Mellanmål - Kaffe med grädde och några ostbitar med smör.
Middag - Köttbullar, gräddsås och sallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|