Direktlänk till inlägg 23 januari 2011
lamm eller nötfärsfylld aubergine
Recept 2 personer
2 stora auberginer
250 g lammfärs
1 lök
1 burk krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
Sås (bechamelsås)
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
Lite salt och ev muskotkrydda
1 dl riven ost
Halvera auberginerna och koka dem mjuka, tog ca 8 minuter. Ta up och låt svalna.
Bryn lammfärs, vitlök och lök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater (en god sort...) och låt puttra ca 10 minuter.
Låt creme fraiche, grädde och ost smälta ihop i en kastrull på svag värme så att det blir en krämig sås.
Gröp ur auberginen (kärnorna) och fyll med färsen och lägg auberginerna i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen och strö lite extra ost på. Gratinera i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.
Sveriges godaste kasslergryta 4 port, 6,5p 360g kassler1 purjo1 liten röd paprika1 banan4 ananasringar1 dl mandarinklyftor1 dl lättmjölk2 dl fraiche 8%1 msk curry1 dl riven ost, max 17% Kasslern kan antingen skivas eller skäras i små bitar.Skär ...
AMII RIETZ CHRISTENSEN Viktminskning 120kg Min resaAllt började fredagen den 13 november 2009. Var i Stockholm med tjejträffen och fick min första panikångest attack! Trodde jag skulle dö! Som tur var visste min bästa vän pr...
ungefär 109 dagar sedan KYCKLINGLASAGNE Port: 4 Pro points/port 11250 g färska lasagneplattor2 tsk olivolja400 g kycklingfärs2 små gula lökar2 små morötter2 små palsternackor1 msk hackad vitlök3 msk tomatpuré2 dl krossad tomat1-2 tsk chili, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|