Jag-Lyckas

Alla inlägg under december 2010

Av En Dag - 6 december 2010 14:58

Det är precis de jag har gått och tänkt på den sista tiden- mat till höger och vänster.
Men det är väl de som behövs för att ha strategier att klara av de här - iaf till en början och att jag lär mej vad de är jag kan och inte kan äta.


Dagens frukost blev tre kokta med majo

Lunch köttsås och gräddstuvad vitkål - De går knappast nån nöd på mej!


Av En Dag - 6 december 2010 09:36

Västerbottenpaj
Pajskal:
1 dl PO-fiber,1 msk Fiberhusk,½ tsk bakpulver,75 g rumsvarmt smör,1 äggula,
¾ dl vispgrädde


Blanda de torra ingredienserna och finfördela smöret med fingrarna.
Arbeta in äggulan med en sked häll sen i grädden.
Rör först med skeden och knåda sedan snabbt ihop degen med händerna. 
Ställ gärna kallt en stund innan gräddningen så håller sig formen i ugnen och kanterna ramlar inte ner.
Platta ut i en pajform,ca  25 cm i omkrets och förgrädda i 5 min i 200°.
"Den är lite lösare än vanlig pajdeg"


Fyllning:
3 dl riven Västerbottenost,  finskuren purjo, 2 ägg, 1½ dl vispgrädde,
valfria kryddor.


Fördela osten och purjon över den avsvalnade bottnen.
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och häll över osten.
Grädda i ca 20 min i 200°.
Täck med folie om pajen ser ut att bli för brun. Prova med en sked om äggstanningen är klar, annars grädda en stund till.
Låt stå och stanna en liten stund när den kommit ur ugnen.

Av En Dag - 6 december 2010 09:34

Ingredienser:
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Av En Dag - 6 december 2010 09:24

Riv rotsaker och lite vitlök, krydda med önskad smaksättning, salta och peppra och blanda ner ägg så det precis håller samman. 

Stek i mycket smör.

Av En Dag - 6 december 2010 09:24

Riv rotsaker och lite vitlök, krydda med önskad smaksättning, salta och peppra och blanda ner ägg så det precis håller samman. 

Stek i mycket smör.

Av En Dag - 6 december 2010 09:22

Smör

Vitkål

Örtsalt

Svartpeppar


Smält smör i pannan och hyvla ner vitkål med osthyveln.
Fräs till önskad konsistens 
Smaka av med salt och peppar...

Av En Dag - 6 december 2010 08:40

Tanken va först att jag kör igång med LCHF efter jul och alla födelsedagar - men varför vänta?
Det kommer att bli jul 2011 och fler födelsedagar - det är lika bra att lära sig hantera det och unna sig själv ett nytt liv.

Nu kör jag och lär mej nya levnadsättet direkt i stället.
Motivation har jag och inspiration har jag hämtat från alla härliga bloggar. 

Nu vet jag att det kommer dagar när jag är orkeslös och att det är jobbigt att röra sig och att det är bara kolhydraterna som ska rensas ut ur systemet.

Av En Dag - 6 december 2010 00:56

Ingredienser: 
75 cl rödvin(med eller utan alkohol)
Skal och saft ifrån en blodapelsin eller vanlig apelsin
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
1 tsk hela kryddnejlikor
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär 

Gör så här 
Häll i/lägg allt i en kastrull och koka upp.
Precis innan det börjar koka, ta av kastrullen ifrån värmen.
Låt "vila" under lock i 2-3 timmar.
Sila och häll i en flaska!

Apelsinen kan man välja hur man vill göra med.
Första gången klyftade jag den oskalad och lade ned i kastrullen.
Andra gången rev vi skalen på rivjärn och pressade ur saften. Det blev lite starkare då.
Man får prova sig fram. :)
Vill man ha en alkoholhaltig(are) glögg, kan man utöka vätskan med 2 dl starksprit. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

LCHF

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Ovido - Quiz & Flashcards