Jag-Lyckas

Alla inlägg under oktober 2008

Av En Dag - 16 oktober 2008 08:59

Isch, Usch och Fy va jag tycker synd om mej själv just nu..... ont i ryggen och magen hänger där jag såg den sist... PÅ MEJ!
Kan man inte skära av den och lägga den i soperna?


Av En Dag - 6 oktober 2008 23:38

 Aspirinmasken är  en ansiktsmask som drar ihop och rengör porerna. Den ger huden lyster och gör den jämn.  Den lugnar till och med  en känsliga hy och  återfuktar den ordentligt så huden blir väldigt len och en utmärkt grund för makeup.

Var kan man köpa denna mask?
Den här masken blandar man till själv hemma, det som behövs är aspirin och vatten.

Aspirin är acetylsalicylsyra och finns att köpa i tablettform på Apoteket (samma verksamma substans som finns i Magnecyl och Treo). Acetylsalicylsyra blandat med vatten är lika med BHA-syra, och det är den ingrediensen som finns i många ansiktsrengöringar som man kan köpa dyrt från olika hudvårdsmärken.

Så här fungerar kemin
BHA-syra, beta hydroxy acid, är salicylsyra. För att bryta ner acetylsalicylsyran i aspirinen och få BHA-syrans egenskaper, blandar man bara aspirinen med vatten. När den får vatten på sig sker en kemisk reaktion som ger acetylsyra + salicylsyra i blandningen, och acetylsyra är samma ingrediens som ger vinäger dess sura smak och speciella lukt. Både acetylsyra och salicylsyra är förstås ofarliga.

Hur fungerar BHA-syra?
BHA-syra är en mild kemisk peeling, som tar bort döda hudceller och ger huden ett nytt fräscht utseende. Den tränger ner i hudens porer och löser upp fett som samlats där, vilket gör att huden blir klarare och renare från pormaskar och finnar. BHA tränger ner i porerna och löser fett bättre än AHA-syra, och BHA är mindre irriterande för hyn.

Vilka tabletter ska jag använda och vilka ska jag undvika?
Använd de tabletter som det står "Aspirin 500 mg" på  Magnecyl ochandra acetylsalicylsyreprodukterna har bland annat talk och olika stärkelser i sig förutom själva syran, de som bara heter "Aspirin" har lite majsstärkelse i sig, men inget talk. 

BRUSTABLETTER ÄR INTE BRA Då dom  innehåller den basiska ingrediensen vätekarbonat som inte är bra för det känsliga huden i ansiktet och  kan fräta och svida  på huden.. Strunta också i koffein Den retar upp huden.

Hur fixar jag masken?

Krossa fyra asperin till fint pulver tillsammans med nå droppar vatten.  Applicera på rengjord hy och låt torka i en kvart. När du sedan sköljer bort med vatten, passa på att skrubba/gnugga huden väldigt lätt med  kornen som blir kvar från masken.


Bra att tänka på!
Gnugga inte huden för hårt och akta ögon om du är känslig mot asperin.Huden måste få ha kvar lite av sin naturliga skydd, och skrubbar du för hårt är det
Bra tips!
Ja, många använder sig av  yoghurt, honung och olivolja eller aloe vera gel Men vatten funkar lika bra


Ser man effekten på en gång?
Jag rekommenderar att prova under flera månader, ibland kan orenheterna vara envisa att få bort! Den hjälper verkligen många att få klarare hy med mer lyster, så jag rekommenderar att fortsätta några gånger så att den kan få verka ordentligt.

Får du porisar eller finnar under kuren så kan de bero på att huden renar sig och om du kör på så försvinner de naturligt.
Ge inte upp!
En till två gånger i veckan är att rekommendera om du vill använda och prova kuren.

Jag hittade den här supermasken på :
http://rocketqueens.blogg.se/2007/august/aspirinmask-for-klarare-hy.html?_tmp=de4be57f711afe6df96ff3e0064c07f0a009e369

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

LCHF

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Skapa flashcards