Jag-Lyckas

Alla inlägg under mars 2008

Av En Dag - 12 mars 2008 07:11

(från vv forum-EUFORIAH)

Vill dela med mig av ett recept vi har på jobbet som vi gör till de som är allergiska mot mandel.

1port . 6p.

1 ägg (2)
Keso -valrfri mängd -ca 1-2dl (3)
1tsk vaniljsocker
0,5tsk strösocker.

Vispa med handvisp.
Sätt in smeten(som är sketgod;)) i ugnsform och in i ugn på ca 100-150 grader. Den är klar när den fått färg och "Stabbat" fast sig!

Sylt och ev. grädde får ni räkna till extra-points till

Av En Dag - 11 mars 2008 23:10

" Det är viktigare hur vi lever...
än hur länge..."

Tänkvärt eller hur?!
I alla fall när man ska göra ngt åt sin vikt och sluta upp med fusket efter en alltför lång rebellisk helg.

Idag efter jobbet gick jag till Eva och fick middag hos henne.
Härligt att slippa äta själv och gott med ngn annans lagade mat och hon är förjäkligt duktig på att göra stuvade makaroner och köttbullar!
MUMMS!
Sen ska jag förvandla det till points, men de gick fint. La på ngt points extra för att slippa de dåliga samvetet.
Annars har dagen flytit på bra och inget fuskande.
Jag är på banan igen!

Av En Dag - 11 mars 2008 13:59

Vill du dela min glädje så följ mig. Vill du dela min sorg så gå.
Ty sorgen är endast min egen, men min glädje den räcker för två.

Av En Dag - 11 mars 2008 12:22

Jag har verkligen unnat mej för mycket i helgen och idag ska de bli ändring med det.
Hipp hipp hurra!

Mod

Av En Dag - 8 mars 2008 09:35



" Det gäller att ha mod
att vara
den man är.....
och inte tappa modet
 för att man är den
man är...! "

Av En Dag - 8 mars 2008 00:02

Dom senaste dagarna har jag varit så trött.
Vet inte om det är våren eller jag som segar ihop, igen.
Är toksugen på gott hela tiden (kroniskt tillstånd när det gäller mej) och jag gav 4 p till gott idag och åt popcorn och köpte mej en sallad.
Festade på egen hand.


Var en sväng till jobbet nu på eftermiddan och tog en promis in till stan senare men jäklar va halt det är överallt.
For som en skottspole mellan trottoarerna och försökte hej vilt att hitta ngr gruskorn att gå på.
Pelle som jag jobbar med gjorde världens halkdans men han klarade sig från att göra en rova och jag klarade mej för att skratta alltför högt he he.. tänk att det är så roligt att se ngn annan göra okontrollerbara kroppsrörelser och vifta med lemmarna och se fånig ut.
Eva skrev i morse och ville att vi skulle ut och puba i morron... får se hur de blir med det.
De går åt points till öl och säkert lite snacks också.... hmm, tål att tänkas på :)

Av En Dag - 7 mars 2008 10:49

Koka 1-1,5dl vatten per person med lite kycklingfond i. Red med maizena den ljusa. Krydda med curry, och slå i 6-7 msk milda 7% på slutet.Salt och peppar efter smak. Blir 1 points per portion.

1 dl milda mat extra 4% och behöver inte redas av (1,5 p/dl). Dvs använder du grädden kan du krydda den lite som du vill.
currysås:
currysås håller du 1 dl matgrädde per person i en gryta, lite buljong, curry, vitpeppar, salt och någon tesked mango chutney. Koka upp och smaka av. Hur mycket av kryddorna beror ju på hur starkt du gillar men ris och kyckling är inte så mycket smak på så börja med 1/2 krm salt, 1/2 peppar och 1/2 tsk curry per portion och öka därefter mängden
soja + vitpeppar + salt = brunsås
soja + vitpeppar + salt + svamp = svampsås
soja + vitpeppar + grönpeppar + salt = grönpepparsås
soja + vitpeppar+ salt + stekt lök = löksås

För att göra såsen lite billigare så tillsätt passerade tomater men då rekommenderas ett kryddmått socker per 2 dl passerade tomater. För att väga upp syrligheten i tomaterna.

LIMESÅS:
2 dl matlagningsyoghurt
1 - 2 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
saft o skal av en halv lime

Blanda ingredienserna till limesåsen. Ställ den kallt för att mogna.

Av En Dag - 6 mars 2008 08:53

Laxlasagne

6 gröna lasagneplattor

ostsås:
1 msk flytande marg
1/2 dl vetemjöl
5 dl lättmjölk
1/2 dl riven ost (max 17%)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

laxsås:
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
150 g urbenad gravad eller rimmad lax
1 burk krossade tomater
1/2 dl klippt persilja
salt o peppar

Smält marg till ostsåsen, rör i mjöl och späd med mjölk.
Sjud i 5 min, smaka av med salt, peppar och ost.
Spara lite ost till att strö över.
Skala vitlöksklyftorna och skiva dom riktigt tunt.
Fräs dom svag värme oljan. Höj värmen till medel och fräs tärnad lax hastigt. Tillsätt tomatkross och låt koka ihop till ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och rör i persiljan.
Varva lasagneplattor, laxsås och ostsås i en smord ugnssäker form med ostsåsen överst. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 225 grader ca 35 min.

4 portioner
5 points/portion

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

LCHF

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Ovido - Quiz & Flashcards