Jag-Lyckas

Alla inlägg under februari 2008

Av En Dag - 21 februari 2008 09:45

Hallontårta
21 points  8-10 personer
250 g hallon
6 st digestive
1 st milda vanilj visp

Krossa 4 st digestive och lägg på botten i en form,
med avtagbar kant.
Vispa en förpackning milda vaniljvisp, 250 ml hårt.
Blanda i frystna hallon som har varit uppe ca 10 minuter.
Blanda hallon och vaniljvipen väl , och häll sedan i formen. Bred ut så det blir jämt. Krossa de två digestiven som är kvar och fördela över blandningen.
Ställ in i frysen ca 4 timmar. När ni ska äta den så tag ut den ca 30 minuter innan.


Av En Dag - 21 februari 2008 09:45

Nyttiga Kanelbullar
2 POINTS per bulle
24st

25 g jäst
2,5 dl lättmjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma

Fyllning:
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter
Av En Dag - 21 februari 2008 09:44

Chokladmousse
1 portion
(1,5 p)
1 äggvita
1 msk strösocker eller florsocker
1 msk kakao

vispa äggvitan häll i lite socker i taget vispa hårt häll i kakaon å vispa mera servera med frukt låt ej stå mer än några timmar i kylen.
Det blir mycket smak av choklad så ni vet men vill ni inte ha så stark choklad smak ha i lite mindre kakao

Av En Dag - 21 februari 2008 09:43

Smal kladdkaka med lime      
10 bitar/4 p/portion
3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vanilinsocker
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
250 gr lättkesella

Till garnering;   florsocker o lime

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
Vänd i kesella o limeskal.Häll smeten i en smord o bröad form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugneb ca 20-25 min.OBS!Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kallna,pudra över florsocker,garnera med lime och servera till en klick grädde

Av En Dag - 21 februari 2008 09:42


2 points

Från Viktväktarforumet
Skiva potatis tunt och lägg på bakplåtspapper(ha gärna lite lite olja på papperet),krydda med nån god krydda och lägg in i micron tills dom ser färdiga och krispiga ut.
Dom är goda men när jag gjorde det så hade jag ingen olja hemma så allt fastnade på papperet.Men dom som gick att få lös var väldigt goda.Jag kryddade med bara salt och det smakade faktiskt som chips..

Av En Dag - 20 februari 2008 00:12

1 kg broccoli (sjud i tio minuter, inte koka och häll därefter i ugnsfast form)

1/2 grillad kyckling (rensas och tärnas fint och strös över broccolin)

300 g färska champinjoner (skärs i fjärdedelar och stek i teflonpanna utan margarin)
1 burk ica's chili och paprika cremefraiche (hälls på champinjonerna när de är färdigstekta)
1 dl matgrädde 4% (hälls även de på champinjonerna)
Salta och peppra och ha på vitlök i någon form.
Skeda över broccolin och kycklingen

Strö på 1 dl riven ost

225 grader i 20 minuter, mums!

broccoli 0p, kyckling 6p, matgrädde 1.5p, creme fraiche 7p, champinjoner 0p, ost (17%) 2p summa per portion 4.25

Av En Dag - 19 februari 2008 12:39

2 points per file eller 3 points med duoval


Tag 1kg kycklingfile tinad eller otinad
Tag 1 hel citron pressa i hela den i 1liter vatten med 6matskedar soja
Ska koka/småkoka i ca 35/40min sen svalna o sen ska det stå o dra åt sig i minst 8 timmar så gör i ordning i god tid

Av En Dag - 19 februari 2008 12:33

Recept:

1 st Liba bröd (Orientaliskt tunnbröd) 3,5p (Brödet ska finnas på Willys)
2-3 msk riven ost (välj själv fetthalt) á 1p
4 skivor strimlad skinka 1p
Passerade tomater, gärna med vitlök 0p
Champinjoner 0p
Oregano

Bred på passerade tomater på brödet. Lägg på osten och övrig fyllning. Avsluta med oregano.
Ugnen 200 grader, tills det fått fin färg!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<<
Februari 2008 >>>

LCHF

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Ovido - Quiz & Flashcards