Alla inlägg under februari 2008
Hallontårta
21 points 8-10 personer
250 g hallon
6 st digestive
1 st milda vanilj visp
Krossa 4 st digestive och lägg på botten i en form,
med avtagbar kant.
Vispa en förpackning milda vaniljvisp, 250 ml hårt.
Blanda i frystna hallon som har varit uppe ca 10 minuter.
Blanda hallon och vaniljvipen väl , och häll sedan i formen. Bred ut så det blir jämt. Krossa de två digestiven som är kvar och fördela över blandningen.
Ställ in i frysen ca 4 timmar. När ni ska äta den så tag ut den ca 30 minuter innan.
Nyttiga Kanelbullar
2 POINTS per bulle
24st
25 g jäst
2,5 dl lättmjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma
Fyllning:
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin
Chokladmousse
1 portion
(1,5 p)
1 äggvita
1 msk strösocker eller florsocker
1 msk kakao
vispa äggvitan häll i lite socker i taget vispa hårt häll i kakaon å vispa mera servera med frukt låt ej stå mer än några timmar i kylen.
Det blir mycket smak av choklad så ni vet men vill ni inte ha så stark choklad smak ha i lite mindre kakao
Smal kladdkaka med lime
10 bitar/4 p/portion
3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vanilinsocker
2 krm salt
rivet skal av 1 lime
250 gr lättkesella
Till garnering; florsocker o lime
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
Vänd i kesella o limeskal.Häll smeten i en smord o bröad form med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugneb ca 20-25 min.OBS!Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kallna,pudra över florsocker,garnera med lime och servera till en klick grädde
2 points
Från Viktväktarforumet
Skiva potatis tunt och lägg på bakplåtspapper(ha gärna lite lite olja på papperet),krydda med nån god krydda och lägg in i micron tills dom ser färdiga och krispiga ut.
Dom är goda men när jag gjorde det så hade jag ingen olja hemma så allt fastnade på papperet.Men dom som gick att få lös var väldigt goda.Jag kryddade med bara salt och det smakade faktiskt som chips..
1 kg broccoli (sjud i tio minuter, inte koka och häll därefter i ugnsfast form)
1/2 grillad kyckling (rensas och tärnas fint och strös över broccolin)
300 g färska champinjoner (skärs i fjärdedelar och stek i teflonpanna utan margarin)
1 burk ica's chili och paprika cremefraiche (hälls på champinjonerna när de är färdigstekta)
1 dl matgrädde 4% (hälls även de på champinjonerna)
Salta och peppra och ha på vitlök i någon form.
Skeda över broccolin och kycklingen
Strö på 1 dl riven ost
225 grader i 20 minuter, mums!
broccoli 0p, kyckling 6p, matgrädde 1.5p, creme fraiche 7p, champinjoner 0p, ost (17%) 2p summa per portion 4.25
2 points per file eller 3 points med duoval
Tag 1kg kycklingfile tinad eller otinad
Tag 1 hel citron pressa i hela den i 1liter vatten med 6matskedar soja
Ska koka/småkoka i ca 35/40min sen svalna o sen ska det stå o dra åt sig i minst 8 timmar så gör i ordning i god tid
Recept:
1 st Liba bröd (Orientaliskt tunnbröd) 3,5p (Brödet ska finnas på Willys)
2-3 msk riven ost (välj själv fetthalt) á 1p
4 skivor strimlad skinka 1p
Passerade tomater, gärna med vitlök 0p
Champinjoner 0p
Oregano
Bred på passerade tomater på brödet. Lägg på osten och övrig fyllning. Avsluta med oregano.
Ugnen 200 grader, tills det fått fin färg!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||||
|