Jag-Lyckas

Alla inlägg under februari 2008

Av En Dag - 21 februari 2008 10:00


Start 

V.1 
V.2 


  
         







Av En Dag - 21 februari 2008 09:58

Tacolasagne (från ninniz)
4 portioner, 7p
400g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tomater
8 champinjoner
2 dl vatten
1 dl riven ost max 17%
3 st tortillabröd a 40g
2 dl tortillachips
1 påse taco kryddmix
2 dl salsa

bryn färsen, häll i hackad lök och hackad paprika låt dessa allt bryna en kort stund. Häll i kryddmix, späd med vatten och salsa och låt koka 5-10 min. Hacka tomater, skär champinjoner i skivor och blanda ner.
lägg ett tortillabröd i botten på en ungsform varva sedan köttfärs och tortillabröd och avsluta med att strö över osten. Skjuts in i ugnen ca 20 min i 200 grader


Av En Dag - 21 februari 2008 09:58




Pizzadeg
2 plåtar - 4 bitar/ plåt
= 8 bitar= 4 points/bit

50 g jäst, 3 dl fingervarmt vatten, 4 tsk olja, 1 tsk salt, ca 7,5 dl mjöl

Smula jästen i en degbunke. Häll i fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt olja och salt. Blanda. Tillsätt sedan vetemjöl och knåda ihop till en fin deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Dela den sedan i 2 delar. Smörj plåtarna eller använd bakpapper. Kavla ut degen ganska tunt på varsin plåt. Lägg på önskad fyllning och räkna till points för fyllningen! Grädda.

Av En Dag - 21 februari 2008 09:57

Pizza speciale
Deg:
1/2 paket jäst
75g lätt kesella
300g mjöl
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
4 tsk olja
2 tsk socker

Fyllning:
1 1/2 dl tomatpuré, hemmakryddad
2 dl champinjoner
150 g strimlad skinka
150 g riven ost 17%
pizza krydda

175¤ 10 min

gör flera satser och frys och servera med pizzasallad till.

6 personer=4.75 points
4 personer= 7 points
Lägger man på en ananas ring blir det 1/2 point ex

Av En Dag - 21 februari 2008 09:56

 

Kalops
4 portioner á 3,5points
(från vv forumet)
600gram grytbitar, magert kött
1tsk flytande margarin
2 gula lökar
4 morötter
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
Salt, peppar och köttbuljong
soja

Dela köttet i lagom bitar. Bryn i margarin, krydda med salt och peppar. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar. Häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Låt småkoka tills det blir mört ca 1 timme.
Dela morötter i bitar och lök i klyftor, lägg ner när köttet kokat ca 30 min. Späd eventuellt med mer vatten. Vispa ut mjölet i lite vatten och rör ner det och soja i grytan.
Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor och grönsaker. (Räkna extra för detta).


Av En Dag - 21 februari 2008 09:56

Smala semlor
15stora eller 30 små
2p liten 3p stor
225grader  mitten av ugnen


50g margarin
21/2dl lättmjölk
1pkt jäst
1 1/4 lättkesella
3/4 vit baksirap
1/4tsk salt
8-9dl mjöl

Pensling
1äggula o 3msk lättmjölk

Fyllning
150g mandelmassa 3dl mellangrädde (max 27%)

Smölt margarin tillsätt mjölken o värm till 37%
smula jästen i en bunke o häll över mjölkblandningen.Rör om så att jästen löser sig.Blanda ner kesella,salt,sirap,o det mesta av mjölet.Arbeta till en smidig deg.Låt jäsa i 30min.Arbeta degen på mjölat bakbord o baka ut till runda bullar.Lägg på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa i 30 min.Vispa äggula o mjölk pensla bullarna.Grädda mitt i ugnen i 6-8 min.
När bullarna svalnat gröp ur lite inkråm o blanda med mandelmassan..
Lägg i bullarna och på med grädden


Av En Dag - 21 februari 2008 09:55

Köttfärssås
Receptet är från 56kilo.se

Detta receptet är ett storkoksrecept. Bra att frysa in i portionspåsar.
Satsen väger ca 2900 g och delat på 9 blir det ca 3.5 PTS per portion (rejäl portion!)

9 portioner á 3.5 PTS

700 g nötfärs 10%
6-7 morötter (rivna)
2 normalstora lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 mörk oxbuljong tärning
kinesisk soja
2 msk brun maizena redning
kryddor
2.5 dl vatten
3 burkar tomatkross
1 burk champinjoner
1 Milda minimat 7%

Stek upp hackad lök och champinjoner och lägg över i stor kastrull. (Jag anv oljespray)
Stek upp köttfärsen och lägg över i kastrullen.
Blanda ner övriga ingredienser och krydda efter smak. Låt puttra på svag värme i ca 15-20 minuter.
Servera med valfri mängd pasta, tex tagliatelle.
Köttfärssås + 135 g tagliatelle = 6.5 PTS

Av En Dag - 21 februari 2008 09:55

Fläskfilé med balsamicosås 4port  5points
500g fläskfilé
250g champinjoner, färska
vitlök efter smak
1 köttbuljongtärning (smulas över)
1 tsk salvia
2 msk balsamvinäger
1 1/2 dl vatten
3 tsk soja
2dl fraiche (8%)

Skiva och bryn fläskfilé och lägg över i en gryta. Skiva champinjoner, hacka vitlöken, bryn och lägg över köttet. Smula buljongtärningen över köttet och svampen. Blanda i restrerande ingredienser och låt puttra en stund. servera med ris eller potatis och en god sallad.

Tips! Gör detta till en riktigt fin middag och servera klyftpotatis. Kom ihåg att räkna extra points för potatisen och ev matolja.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Jobbar du med positiva tankar under kostförändring?
 Jobbar?
 Ja självklart, kan man låta bli?
 Nej för helskotta, vem orkar de?
 En sak i taget, först maten sen tankarna

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<<
Februari 2008 >>>

LCHF

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vikt


Ovido - Quiz & Flashcards